Senaste inläggen

Terrängbana

Sandberga Gård har i samarbete med Pålsmåla gård byggt en träningsbana för terränghoppning i tysk stil. Det är en stor kuperad åker med många hinder. Banan är ständigt under förbättring och förnyelse och har idag ett 30 tal hinder från 60-100cm. Målet är att det skall finnas ett 60 tal hinder, från P70- 1* för häst hel bana och enstaka hinder på 2* nivå. Just nu har vi banor för P70- H90 och enstaka hinder på 100cm och ganska mkt smalhinder.

Vi kommer bygga uthopp och bank samt fler lite större oxrar nu i första skedet. Senare kommer vi även att bygga ett vattenhinder.

Underlaget på terrängbanan är bästa tänkbara med tunt lager ler/sandjord högst upp som ger svikt och sandjord under så det blir aldrig för blött. Detta gör att säsongen är lång, vi öppnar banan i mars/april och stänger i oktober ev senare beroende på vädret. 2012 hoppades sista träningen 18 november.

På terrängbanan har vi träningar för alla oavsett nivå, det är en mkt bra bana för orutinerade och unga både hästar och ryttare. Men vi försöker nu även höja nivån så det skall passa även de som är mer rutinerade. Mer information om hur man bokar banan för träning finns under fliken c-tränare och träningar